Klopsy mielone nadziewane śliwką

0 (0 ocen)

  • 20 min

Smaczna propozycja na podanie tradycyjnego klopsa mielonego.

  • 20 min

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa wieprzowego mielonego
    1 bułka kajzerka
    100ml mleka
    100ml wody
    1 jajko
    ząbek czosnku
    majeranek
    sól i pieprz do smaku
    1 łyżeczka musztardy
    suszone śliwki kalifornijskie

    olej do smażenia

Klopsy mielone nadziewane śliwką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki 1. Bułkę kajzerkę zalewamy mlekiem, aby zmiękła. Następnie dodajemy bułkę oraz przeciśnięty czosnek do mięsa razem z pozostałymi składnikami. Zagniatamy i pozostawiamy na 30 minut aby mięso odpoczęło i nabrało smaku. Po tym czasie z mięsa robimy kulki ,a do każdej wkładamy po jednej śliwce. Zlepiamy i tak przygotowane klopsy kładziemy na rozgrzany olej na patelni. Smażymy po kilka minut z każdej strony na wolnym ogniu.

Porady

Klopsiki również można obtoczyć w panierce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy