Klopsiki nadziewane serem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Najlepiej smakują jeszcze ciepłe, gdy ser jest ładnie rozpuszczony.

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 kg. mielonego mięsa
    20 dag. żółtego sera
    40 dag. pieczarek
    2 jajka
    1 cebula
    1 szkl. bułki tartej
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Klopsiki nadziewane serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone przełożyć do miski. Dodać do niego jajka, 1/3 szkl. tartej bułki, cebulkę pokrojoną w drobną kostkę oraz sól i pieprz. Dokładnie wszystko wymieszać. Ser pokroić w grubszą kostkę. Z mięsa formować klopsiki.
  • 2. Do każdego włożyć po kilka kawałków sera i otoczyć wokół mięsem. Każdy obtoczyć w tartej bułce. Lekko spłaszczyć i smażyć wolno na rozgrzanym oleju. Obrane pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pieczarki wyłożyć na usmażone klopsiki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować