Klopsiki mięsno-rybne w occie

4.96 (194 ocen)

  • 60 min

Przepis wymyślony przez mojego męża.Smaczne klopsiki na święta czy imprezy.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg drobnych ryb mogą być filety
    1 kg surowego boczku
    2-3 jajka
    sól,pieprz
    bułka tarta
    olej do smażenia
    Zalewa octowa:
    8 szklanek wody
    4 szklanki octu
    2 szklanki cukru
    2 łyżki soli
    3-4cebule
    20 kulek ziela angielskiego
    20 kulek pieprzu
    6 liści laurowych
Wystaw ocenę:

4.96 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Klops Klopsiki Ryba

Klopsiki mięsno-rybne w occie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z ryb usunąć ogonki,płetwy i grube ości(mąż używa złowionych własnoręcznie drobnych ryb).Boczek pokroić na mniejsze kawałki.Ryby i mięso przekręcić przez maszynkę na najdrobniejszych oczkach.Wymieszać.Doprawić jak mielone solą,pieprzem,wbić jajka i wymieszać.Dodać bułkę tartą.Wymieszać i formować małe kuleczki.Usmażyć na oleju.Zostawić do ostygnięcia.Potem ułożyć w słoikach.
  • Klopsiki mięsno-rybne w occie. 2. Składniki zalewy zagotować i zalać klopsiki.Zakręcić.

Porady

Do farszu można dodać przyprawę do ryb. Z tej ilości wychodzi 8-9 słoków litrowych i na taką ilość podałam składniki zalewy w przypadku mniejszej ilości trzeba dostosować ich ilość. Waga ryb i mięsa musi być taka sama.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować