Klopsiki w jarzynach z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do mięsa mielonego dodajemy jajko, sól, pieprz i czosnek. Wyrabiamy w trakcie dodając bułkę tarta.
Formujemy klopsiki, obtaczamy w mące i smażymy.
2.Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w słupki. Podsmażamy na maśle.
W tym czasie na drugiej patelni smażymy pomidory i rozgniatamy. Dolewamy bulion i chwile razem dusimy. Następnie przesiewamy sos i dodajemy do niego podsmażoną włoszczyznę.
Ogórek kiszony obieramy i również kroimy w słupki , podsmażamy na maśle i wrzucamy do sosu. Nadają ciekawy smak potrawie.
3.Podczas duszenia składniki mieszamy z koncentratem i śmietaną. Przyprawiamy do smaku.
Dodajemy klopsy i mieszamy.
Podajemy z makaronem ugotowanym wg. przepisu na opakowaniu.
Komentarze