Kotlety ziemniaczano - orzechowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Idealne, gdy zostanie ziemniaków z poprzedniego dnia.

Składniki:

  • 60 dag ziemniaków
    2 jajka
    mała cebula
    10 dag posiekanych orzechów włoskich
    pół pęczka posiekanego koperku
    mąka
    bułka tarta
    sól, pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kotlety ziemniaczano - orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować ziemniaki, ostudzić i przekręcić przez maszynkę (lub ciepłe przez praskę).
  • 2. Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju. Wymieszać z ziemniakami, jajkami, 3 łyżkami bułki tartej, koperkiem i orzechami. Doprawić solą i pieprzem.
  • 3. Uformować niewielkie kotleciki, obtoczyć w mące (można także w jajku i bułce tartej). Smażyć na złoto na rozgrzanym oleju.

Porady

Świetnie smakują z sosem koperkowym lub grzybowym oraz surówką. Można podawać także jako dodatek do mięsa.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować