kotlety zapiekane.

0 (0 ocen)

pyszne.

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego
    czerstwa bułka
    mleko na namoczenia bułki
    3-4 łyżki tartej bułki
    sól,pieprz,
    magii(w płynie)
    1 jajko
    1 cebula
    3-4 łyżki majonezu
    starty żółty ser.

Kotlety zapiekane. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa mielonego dodać uprzednio namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę tartą.
    Dodać połowę pokrojonej cebuli, bułkę tartą , oraz jajko.
    Doprawić solą,pieprzem i magii.
    Wyrobić gładką masę.
    Formować kotlety, obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu (nie trzeba ich dopiekać).
    Usmażone ułożyć na blaszce.
    Resztę pokrojonej cebuli dodać do majonezu, wymieszać polać kotlety, posypać startym żółtym serem i zapiec 20-30 minut w gorącym piekarniku w 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy