Kotlety z Wilanowa

5 (151 ocen)

Dla urozmaicenia zwykłych kotletów tym razem posmarowałam je pasztetem. Połączenie to okazało się rewelacyjne!

Składniki:

  • 1/2 kg schabu bez kości,
    10dag drobiowego pasztetu,
    jajko,
    4 łyżki bułki tartej,
    sól, pieprz.
Wystaw ocenę:

5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety z wilanowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surowe kotlety z Wilanowa 1. Mięso umyć, rozkroić na plastry, każdy plaster cienko rozbić. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Każdy kawałek mięsa z obu stron grubo posmarować pasztetem. Następnie obtoczyć w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać np. z surówką z czerwonej kapusty
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować