Kotlety z piersi indyka

4.5 (195 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczne kotlety.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pierś z indyka: 1 sztuka
    - bułka tarta: 30 gramów
    - sos sojowy: 30 mililitrów
    - jajka: 2 sztuki
    - pieprz: 1 szczypta
    - sól: 1 szczypta
    - olej do smażenia (rzepakowy): 30 mililitrów
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety z piersi indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z indyka umyj, pokrój w plastry.
  • 2. Sos sojowy wymieszaj z jajkami, szczyptą pieprzu i soli.
    Po czym panieruj plastry z piersi indyka w powstałej panierce i
    na końcu obtocz w bułce tartej.
  • 3. Na patelni rozgrzej olej.
  • 4. Smaż kotlety na gorącym oleju na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować