Kotlety z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron i brokuł gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. odcedzamy, wkładamy z powrotem do garnka. Następnie brokuł miksujemy w melakserze/rozdrabniaczu, jednak nie doprowadzamy do tego, aby zrobiła się papka. Zmiksowany brokuł wkładamy do makaronu, dodajemy masło, podgrzewamy, następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawiamy. Następnie dodajemy śmietanę, chwile mieszamy aby składniki się połączyły - studzimy!. To ważne, aby baza na kotlety była ostudzona, gdyż ser który będziemy dodawać rozpuści się gdy będzie ciepła.
Do ostudzonej bazy dodajemy jajko, start żółty ser, całość mieszamy do momentu, aż połączą się składniki. Łyżką stołową nabieramy porcje "ciasta makaronowego" formujemy w dłoniach kotlety, obtaczamy w bułce tartej i podsmażamy na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron.
Komentarze