Kotlety z mortadeli z serkiem topionym

4.5 (177 ocen)

Tanie, szybkie i smaczne danie obiadowe :-)

Składniki:

  • kiełbasa mortadela
    serek topiony (ja dałam z szynką)

    Panierka:
    bułka tarta
    2 jajka
    mąka
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety z mortadeli z serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • smarowanie 1. Mortadelę pokroić w grube plastry (0,5-1 cm.). Plaster mortadeli posmarować serkiem topionym i przykryć drugim plastrem. Czynność tą powtórzyć do wyczerpania kiełbasy. Każdy kotlet obtoczyć w mące, następnie w jajku rozkłóconym z solą i pieprzem i na koniec w bułce tartej.
  • smażenie 2. Gotowe smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.
  • odtłuszczanie 3. Odłożyć na chwilę na ręcznik papierowy by obsiąkły z nadmiaru tłuszczu.

Porady

Podawać z ziemniakami z wody i ulubioną surówką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mortadela Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować