Kotlety z mortadeli z mozzarellą i boczkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kotlety naprawdę ciekawie smakują, nawet mój mąż który nie jada mortadeli się do nich przekonał.

  • 30 min

Składniki:

  • 450g Mortadeli
    8 plastrów boczku parzonego
    kulka sera mozzarella
    2 jajka
    bułka tarta
    sól, pieprz
    olej

Kotlety z mortadeli z mozzarellą i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-23tt3cw 1. Mortadele kroję na 16 plastrów, plasterki boczku przekrawam na pół i smażę na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu, mozzarellę kroję na 8 plastrów. W miseczce mieszam jajka z solą i pieprzem. Kotlety układam w piramidki na przemian mortadela - boczek - mozzarella - boczek - mortadela następnie obtaczam przygotowane kotlety w jajku i bułce tartej i smażę na złoty kolor z obu stron.

Porady

Kotlety można podać na obiad z ziemniakami i surówką lub na miksie sałat z sosem czosnkowym.

Komentarze

Podobne przepisy