Kotlety z jajek

0 (0 ocen)

  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Kotleciki mimo, że są bez mięsa, jednak bardzo sycące, lekko ciągnące się w środku, dzięki dodatkowi żółtego serka, o przyjemnej nucie pietruszki oraz szczypiorku a także smażonej cebulki:)

  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka gotowane na twardo: 6 sztuk
    - jajko surowe: 1 sztuka
    - bułka: 1 sztuka
    - mleko: 3 łyżki
    - natka pietruszki posiekana: 1 łyżka
    - szczypiorek pokrojony: 1 łyżka
    - ser żółty starty: 3 łyżki
    - cebula: 1 sztuka
    - olej: 1 łyżka
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - bułka tarta: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko

Kotlety z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety z jajek 1. Ugotowane jajka obrać, drobno posiekać. Kajzerkę namoczyć w mleku, odstawić na 10 min. Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na łyżce oleju. Jajka umieścić w miseczce, dodać do nich surowe jajko, odciśniętą bułkę, cebulkę, sól, pieprz, starty ser, posiekaną natkę oraz szczypiorek. Z masy formować niewielkie kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju z obu stron na ciemnozłoty kolor.

    Osączać na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podawać z ulubionym sosem (pomidorowym, pieczarkowym, grzybowym, chrzanowym itp.) oraz surówką ze świeżych warzyw.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować