Kotleciki mimo, że są bez mięsa, jednak bardzo sycące, lekko ciągnące się w środku, dzięki dodatkowi żółtego serka, o przyjemnej nucie pietruszki oraz szczypiorku a także smażonej cebulki:)
Kotlety z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ugotowane jajka obrać, drobno posiekać. Kajzerkę namoczyć w mleku, odstawić na 10 min. Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na łyżce oleju. Jajka umieścić w miseczce, dodać do nich surowe jajko, odciśniętą bułkę, cebulkę, sól, pieprz, starty ser, posiekaną natkę oraz szczypiorek. Z masy formować niewielkie kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju z obu stron na ciemnozłoty kolor.
Osączać na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podawać z ulubionym sosem (pomidorowym, pieczarkowym, grzybowym, chrzanowym itp.) oraz surówką ze świeżych warzyw.
Komentarze