Piersi z kurczaka w prowansalskiej panierce

4.49 (164 ocen)

  • 30 min

Lubię zioła prowansalskie, często dodaje je do sałatek i sosów. Pomyślałam więc, że tradycyjna panierka, okraszona tymi ziołami, również będzie smaczna. Nie pomyliłam się:) Zapraszam dzisiaj na kotlety z kurczaka w prowansalskiej panierce!

  • 30 min

Składniki:

  • - podwójna pierś z kurczaka

    Na panierkę:
    - bułka tarta
    - 2 jajka
    - łyżeczka suszonych ziół prowansalskich
    - pieprz i sól
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Piersi z kurczaka w prowansalskiej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka dzielimy na porcje, lekko rozbijamy. Solimy i pieprzymy z dwóch stron. Jajka roztrzepujemy, a bułkę mieszamy z ziołami prowansalskimi. Kolejno obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce z ziołami. Smażymy na złocisty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Zioła

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować