KOTLETY Z GRZYBAMI I JAJKAMI

2 (3 ocen)

doskonałe na piątkowy obiad, danie postne, jak również świąteczne, w sam raz na obiad w Wielką Sobotę

Składniki:

  • 25 dag ugotowanych grzybów ( użyłam maślaków, mogą być pieczarki),
    3 jajka ugotowane na twardo,
    1 jajko surowe,
    1 bułka grahamka,
    1 łyżka siekanej pietruszki,
    sól, pieprz, bułka tarta, 1 łyżka kaszy manny,
    mleko, 1/2 cebuli,
    1 łyżka startego żółtego sera
Wystaw ocenę:

2 (3 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety z grzybami i jajkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlety 1. Grzyby, jajka i cebulę drobno siekamy. Bułkę namaczamy w mleku. W misce łączymy grzyby, jajka, cebulę, odciśniętą bułkę, przyprawy, pietruszkę, ser i kaszę, dodajemy surowe jajko. Formujemy kotleciki, panierujemy w bułce tartej. Smażymy na oleju ze wszystkich stron. Kotlety najlepiej smakują podane z sosem koperkowym: 2 łyżki śmietany, 3 łyżki majonezu, 2 łyżki posiekanego koperku, sól, pieprz. Wszystkie składniki łączymy razem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maślak Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować