Kotlety w kukurydziano owsianej panierce

0 (0 ocen)

  • 25 min

Pyszne, złociste i chrupiące.

  • 25 min

Składniki:

  • ulubione mięso na kotlety np. pierś kurczaka/schab/szynka
    mąka kukurydziana
    płatki owsiane
    bułka tarta
    jajka

    sól, pieprz, olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Dania główne Kotlety Jajko

Kotlety w kukurydziano owsianej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso filetujemy i rozbijamy na kotlety. Opruszamy solą i pieprzem.
  • 2. Do pierwszej miski wsypujemy bułkę tartą, do drugiej roztrzepane jajka, a do trzeciej mąkę kukurydzianą wymieszaną z płatkami owsianymi (ja dałam 3 łyżki płatków na szklankę mąki).
  • 3. Kotlety panierujemy kolejno w bułce, jajku i mące z płatkami, dobrze dociskamy panierkę.
  • 4. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Porady

Rodzaje mięs można zmieniać, pomysłem jest tutaj sposób panierowania. :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka tarta Jajka Mąka kukurydziana Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować