Kotlety sojowe a`la ryba po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowujemy bulion. Kiedy się zagotuje, umieszczamy w nim kotlety sojowe i postępujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odsączamy. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju z obu stron.
2.Marchewki, pietruszki i selera obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, a pora w talarki. Cebulę z porem smażymy na odrobinie oleju. Gdy cebula się zeszkli dodajemy starte warzywa, ziele angielskie, liście laurowe, dolewamy trochę wody i dusimy pod uchyloną przykrywką do czasu, aż zmiękną. Dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy,
3.W naczyniu żaroodpornym układamy na przemian kotlety z warzywami. Gotowe danie można podawać zarówno na zimno jak i na gorąco.
Komentarze