Kotlety sojowe

4.5 (152 ocen)

Smaczne dietetyczne i złociste kotlety sojowe

Składniki:

  • kotlety sojowe -1 opak
    wegeta
    jajka -2 szt
    bułka tarta
    oliwa
    bulion warzywny -2 szkl
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety sojowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety wyłożyć na miskę,zalać gorącym warzywnym bulionem,odstawić je na około 8 minut.
  • 2. Następnie gdy kotlety zmiękną odcedzić i przestudzić.
  • 3. Wybić jajka do miski,dodać szczyptę wegety,roztrzepać.
  • 4. Przestudzone kotlety sojowe,obsypać wegetą,odstawić na 10 minut.
  • 5. Po tym czasie kotlety zanurzać w jajku i panierować w tartej bułce. Smażyć kotlety na oliwie na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować