Kotlety siekane z mięsa i marchwi gotowanej w rosole

4.5 (200 ocen)

  • 30 min

Pyszne tresciwe kotleciki mięsno warzywne-z produktów gotowanych w rosołe oraz z dodatkiem sera........ Kotleciki te sa delikatne w smaku więc nalezy je mocniej doprawić.polecam

  • 30 min

Składniki:

  • gotowane mieso w rosołe np 2 udka
    1/2 pęczka natki pietruszki
    1-2 marchwie gotowane w rosole
    mały korzeń pietruszki gotowany w rosole
    cebula biała
    jajko
    100 g sera zółtego statego
    bułka tarta
    olej do smażenia
    sól ,pieprz
    zioła prowansalskie
    szczypta chili
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Rosół Dania główne Kotlety Ser

Kotlety siekane z mięsa i marchwi gotowanej w rosole - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • siekamy mięso gotowane w rosole.... 1. Mieso ugotowane w rosole oddzielamy od kości ,siekamy nożem . Marchew i korzeń pietruszki takze siekamy drobno.Cebule scieramy na tarce.Składniki mieszamy ze soba , dodajemy jajko , posiekana natkę i starty ser
    mieszamy. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem i ziołami prowansalskimi oraz szczypta chili .Jeśli masa jest za rzadka dodajemy trochę bułki tartej. Formujemy kotlety ,obtaczamy w bułce i smażymy na rumiano z obu stron.j

Porady

4-5 PORCJI

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować