Kotlety schabowe zapiekane z warzywami

4.5 (179 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszny pomysł na urozmaicenie zwykłych schabowych oraz przemycenie trochę warzyw:)

Składniki:

  • 1/2 kg schabu bez kości,
    2 marchewki,
    por,
    2 łyżki pikantnego ketchupu,
    2 łyżki majonezu czosnkowego,
    sól, pieprz,
    olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety schabowe zapiekane z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-22vg2jh 1. Mięso umyć, osuszyć i podzielić na plastry jak na kotlety. Lekko rozbić, oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Obsmażyć na odrobinie mocno rozgrzanego oleju, z obu stron, na złoty kolor. Przełożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.
  • image-09cua3a 2. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Pora dokładnie umyć i drobno posiekać w pół plasterki. Każdy plaster mięsa posmarować ketchupem, przykryć warstwą pora
  • image-0sedegk 3. posmarować majonezem.
  • image-0tt8dih 4. Na wierzchu rozłożyć marchewkę. Delikatnie oprószyć solą. Piec około 20-25 minut w temp. 170st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować