Kotlety schabowe z kostką z serem i pesto

0 (0 ocen)

Tym razem kotlety maja w środku nieco pesto i sera, a jajko w którym je obtaczałam również jest z dodatkiem pesto. Dzięki takim dodatkom, zwyczajne schabowe zamieniły się w całkiem niezwyczajne danie.

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe z kostką
    4 kawałki ulubionego sera pleśniowego (u mnie Stilton)
    4 małe łyżeczki Pesto Monini Rucola + 1 łyżka do jajka
    1 jajko
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Faszerowane Pesto

Kotlety schabowe z kostką z serem i pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Schab umyć, osuszyć. W każdym kotlecie zrobić ostrym nożem kieszonkę, uważając aby nie poprzekłuwać mięsa. Do każdej kieszonki włożyć łyżeczkę pesto i kawałek sera . Kotlety spiąć na brzegu wykałaczką - w miejscu nacinania kieszonki , aby ser nie wypłynął podczas smażenia.
  • 2. 2. Jajko roztrzepać w misce dodając do niego łyżkę pesto. Każdy kotlet posolić i posypać pieprzem, obsypać mąką ( nadmiar strząsnąć) obtoczyć w jajku z pesto.
  • 3. 3. Na patelni rozgrzać oliwę, obsmażyć mięso z obu stron na rumiano. Przykryć i podusić ok 10 minut.
  • 4. 4. Następnie przełożyć do żaroodpornego naczynia, przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st C na 30 - 40 minut. Jeżeli używaliśmy patelni którą możemy wstawić do piekarnika, wstawiamy mięso bez przekładania. 5.Podawać gorące z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować