Kotlety schabowe z fasolką szparagową i serem pleśniowym

4.5 (175 ocen)

Inna wersja popularnych kotletów schabowych

Składniki:

  • 6 rozbitych kotletów schabowych
    500 gram mrożonej lub świeżej fasolki szparagowej
    1 opakowanie 120-150 gram sera pleśniowego typu lazur
    150 gram żółtego sera np. Gouda
    sól, pieprz, sok z cytryny, oliwa
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety schabowe z fasolką szparagową i serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety posolić i popieprzyć, pokropić sokiem z cytryny i oliwą. Ułożyć na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Kotlety schabowe z fasolką 2. Fasolkę ugotować na półtwardo w posolonej i osłodzonej wodzie, wyłożyć na kotletach.
  • Kotlety schabowe z fasolką 3. Sery zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posypać kotlety, można całość posypać papryką w proszku. Piec ok. 35 minut w 170 st. Podawać z ziemniakami surówką.

Porady

Sery zetrzeć na tarce o dużych oczkach

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować