Kotlety ryżowo-marchewkowe

4.97 (201 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem uczennicą technikum. W wolnym czasie testuję nowe przepisy, które wyszukuję w internecie.

Składniki:

  • 15 dag ryżu
    4 duże marchewki
    jajko
    1/2 łyżeczki curry
    1 szkl. bułki tartej
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    sól
    pieprz
    4 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.97 (201 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety ryżowo-marchewkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy na sypko. Odcedzamy i studzimy.
  • Kotlety ryżowo-marchewkowe 2. Marchewki myjemy, obieramy i gotujemy al dente. Studzimy. Ścieramy na tarce o dużych oczkach i mieszamy z ryżem.
  • 3. Do masy wbijamy jajko, wsypujemy 2 łyżki bułki tartej i natkę pietruszki. Doprawiamy solą, curry oraz pieprzem. Wyrabiamy na jednolitą masę.
    Formujemy kotlety. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować