Kotlety rybne z sezamem i sałatka

0 (0 ocen)

  • 40 min

Lekkie i soczyste kotleciki

  • 40 min

Składniki:

  • filety mintaja 600 g
    1 kajzerka bez skórki
    pół łyżeczki papryki słodkiej
    1 jajko
    2 ząbki czosnki
    2 łyżeczki sezamu
    majeranek
    sól
    pieprz
    2 łyżki bułki tartej
    bułka tarta do panierowania
    tłuszcz do smażenia

    na sałatkę
    pół kapusty pekińskiej
    10 ząbków czosnku marynowanego
    6 oliwek zielonych
    6 oliwek czarnych
    pół ogórka
    3 - 4 rzodkiewek
    2 łyżeczki sezamu
    2 szczypty zielonej czubricy
    sok z cytryny
    oliwa z oliwek

Kotlety rybne z sezamem i sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety rozmrozić i zmielić, dodać pokruszoną kajzerkę , zmięty czosnek, i resztę składników. Dobrze wymieszać. Z masy rybnej robić małe kotleciki otaczać w bułce tartej i smażyć na oleju.

    Kapustę pokroić niezbyt drobno, ogórek, rzodkiewki, oliwki i czosnek na plasterki, dodać czubricę, sezam, skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem oraz oliwą.

    Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy