Kotlety rybne z dorsza

4.51 (176 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

idealny obiadek na piątek a kotleciki są pulchniutkie i bardzo smaczne

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1.30 kg filetów rybnych, u mnie z dorsza
    1 bułka namoczona w mleku, potem osączona na sitku
    1 duża cebula pokrojona w kostkę i zeszklona ze szczyptą cukru i przyprawy uniwersalnej, na rozgrzanym oleju. Wystudzić.
    2 surowe jajka
    6 łyżek kaszy manny
    4 łyżki bułki tartej
    Sok z połowy cytryny
    Posiekany koperek
    Pieprz kolorowy i cytrynowy
    Sól lub przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

4.51 (176 ocen)

Kotlety rybne z dorsza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W maszynce do mięsa zemleć razem : rybę, przesmażoną cebulę i osączoną bułkę.
    Wbić jajka, dodać koperek, kaszę, bułkę tartą, przyprawy i wyrobić na jednolitą masę. Odstawić na kilka minut, aby kasza spęczniała.
    Formować kotlety, panierować je w bułce tartej i obsmażyć na rumiano. Dopiec w nagrzanym piekarniku ok. 10 minut.
    Podać z ziemniakami z wody i surówką z kiszonej kapusty.

Porady

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Post Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować