Kotlety rybne z dodatkiem mięsa wieprzowego

4.5 (173 ocen)

  • 60 min

Najlepiej smakują mi ryby, te które złowi mi mąż. Mieszkamy niedaleko rzeki Bug. Nie mam co robić z tymi rybami więc wymyślam różne potrawy. Najwięcej mam leszczy. Właśnie kotlety są z leszcza.Bardzo rodzinie smakują takie kotleciki. Podaję z ziemniakami lub z kaszą gryczaną . Polecam.

  • 60 min

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa wieprzowego mielonego
    1/2 kg ryby ( może być różna)
    2 jajka
    3 łyżki bułki tartej
    2 łyżki pietruszki natki
    łyżeczki czubrycy
    vegeta , sól, pieprz do smaku
    mąka do panierki
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety rybne z dodatkiem mięsa wieprzowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety rybne 1. Rybę oczyszczam, jeżeli ma dużo ości to rybę wrzucam na gorącą wodę aby sparzyć. Wyciągam z wody i usuwam ości. Następnie przekręcam przez maszynkę. Dodaję mięso wieprzowe, jajka, bułkę tartą posiekaną pietruszkę i przyprawy. Dokładnie mieszam , wyrabiam kotlety i smażę na złoty kolor.

Porady

Ostatnio robiłam z karpia i sandacza. Mięso może być drobiowe ale wtedy trzeba dodać trochę karczku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować