Kotlety rybne

0 (0 ocen)

  • 60 min

Super pomysł na złowione ryby.

  • 60 min

Składniki:

  • 5-6 ryb (leszcz, płotka)
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    1 jajko
    1 bułka
    sól, pieprz
    papryka słodka
    bułka tarta

Kotlety rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby umyć, zrobić filety i porządnie odsączyć. Zmielić dwa razy w maszynce. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę, po czym zeszklić na oleju i całość przełożyć do masy. Wbić jajko, dodać namoczoną i odciśniętą bułkę. Przyprawić i dokładnie wymieszać. Na koniec uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.

Porady

Filety również można sparzyć przed zmieleniem. Wrzucamy je do wrzącej wody i po 3 minutach wyciągamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy