kotlety pod warzywna pierzynka

0 (0 ocen)

przepis podpatrzylam na WIELKIM ZARCIU u APM.polecam jest pyszne ja dodałam od siebie majonez i ser żołty.

Składniki:

  • 1piers z kurczaka podwojna 2 marchewki 1 pietruszka 1 por 2 łyzki musztardy 2 łyzki mleka 2 łyzki majonezu sol pieprz wegeta 4 plasterki ser zoltego

Kotlety pod warzywna pierzynka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. kotlety pod warzywna pierzynka
    kotleta podzielilam na 4 czesci przyprawilam solą pieprzem i wegetą dalam do lodowki. marchew i pietruszke starlam na tarce pora pokroilam na talarki podsmazylam na masle.nastepnie rozlozylam mieso w naczyniu zaroodpornym posmarowalam musztarda nalozylam warzywa i pokroilam troche sera zoltego w plasterkach.przykryłam folia aluminiową i zapieklam na 200 st. okolo 1 godz.podalam z ziemniakami zapiekanymi w piekarniku.ziemniaki pokroilam na kawalki posypalam solą i przyprawą do ziemniakow rozlozylam na blaszce skropilam olejem

Porady

ja podałam na obiad na ciepło ale można tez zjesc na zimno

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy