Kotlety po mazursku

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszne, pożywne roladki z mięsa wieprzowego nadziane szynką i gotowanym jajkiem. Pochodzą z kuchni mazurskiej:)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - schab z kością: 80 dekagramów
    - jajko ugotowane na twardo: 1 sztuka
    - jajka surowe: 2 sztuki
    - Tłuszcz: 10 dekagramów
    - mąka pszenna: 2 dekagramy
    - szynka wędzona gotowana: 15 dekagramów
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - imbir: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety po mazursku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety po mazursku 1. Ze schabu usuwamy kość i dzielimy na porcje. Płaty mięsa należy dobrze rozbić i posolić. Na każdym płacie kładziemy szynkę pokrojoną w drobną kostkę, wymieszaną z gotowanym jajkiem, pieprzem i imbirem.
  • Kotlety po mazursku 2. Zawijamy mięso z farszem w rulon, panierujemy w dwóch jajkach i mące.
  • Kotlety po mazursku 3. Następnie roladki smażymy na tłuszczu.
  • Kotlety po mazursku 4. Danie podajemy z ziemniakami z wody i surówką ze świeżych warzyw.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować