kotlety jajeczno- pieczarkowe

0 (0 ocen)

  • 40 min

Idealna potrawa na piątek

  • 40 min

Składniki:

  • 5jaj,
    40dag.pieczarek,
    2 duże ziemniaki,
    1czerwona papryka,
    bułka tarta,
    sól,
    pieprz,1łyżka mąki ziemniaczanej

Kotlety jajeczno- pieczarkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 3 jaja gotujemy na twardo.
    Paprykę dusimy na oleju.
    Pieczarki kroimy w drobną kosteczkę,potem dusimy na oleju.
    Gotujemy ziemniaki.
    Ziemniaki,jajka,pieczarki ucieramy pałką.
    Do masy dodajemy paprykę,wbijamy dwa jajka ,sól,pieprz i wyrabiamy masę dodając dwie łyżki bułki tartej.
    Na koniec dodajemy 1 łyżkę mąki ziemniaczanej.
    Formujemy kotlety,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na gorącym oleju.

Porady

Składniki można zmielić w maszynce do mięsa.

Komentarze

Podobne przepisy