Kotlety jajeczne z tartym serem.

4.5 (191 ocen)

  • 15 min

Idealnie smakuje na obiad z ziemniaczkami, a na zimno z chlebem.

  • 15 min

Składniki:

  • 8 jajek
    2 małe kajzerki
    20 dag sera żółtego
    pęczek szczypiorku
    bułka tarta
    2 jajka
    tłuszcz
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety jajeczne z tartym serem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 8 jajek ugotować na twardo, obrać i drobno posiekać. Kajzerki namoczyć w wodzie, odcisnąć.ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Szczypiorek drobno pokroić.
  • 2. Przygotowane składniki przełożyć do miski. Wbić 2 jajka, doprawić solą i pieprzem. Uformować małe kotleciki. Każdego kotlecika obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na gorącym oleju.
  • 3. Kotlety podawać na gorąco, udekorowane ogórkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować