Kotlety jajeczne z koperkiem oraz szczypiorkiem.

5 (157 ocen)

  • 50 min

Szybki obiad :) Kotleciki mają wspaniałą i lekką konsystencję. Są znakomite w smaku i bardzo łatwe do przyrządzenia. Musisz wypróbować tego przepisu.

  • 50 min

Składniki:

  • 10 ugotowanych jajek
    2 jajka surowe
    2 łyżki majonezu
    świeży koperek
    świeży szczypiorek
    bułka tarta
    sól i pieprz do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety jajeczne z koperkiem oraz szczypiorkiem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • tarka 1. Ugotowane jajka trzemy na tarce o mniejszych-ostrych oczkach.
    Koperek oraz szczypiorek drobno siekamy.
    Koperek dodajemy do bułki tartej i mieszamy - panierka z dodatkiem kopru.
    Szczypiorek dodajemy do startych jajek następnie 2 świeże jajka, 2 łyżki majonezu bułkę tartą tak by powstała jednolita masa oraz sól i pieprz według uznania.Całość mieszamy i formujemy w małe zgrabne i pulchne kotleciki.
  • 2. Patelnię rozgrzewamy, wlewamy olej i smażymy do czasu aż uzyskamy piękny złocisty kolor.
    Na zdjęciach prezentuję swój sposób podania.
    Ja kotleciki podałam z ziemniaczkami posypanymi koperkiem oraz świeżą sałatą w śmietanie.
    Mmmm niebo w gębie.

Porady

Ja często też dodaje do kotlecików uprażone ziarna słonecznika dzięki czemu są bardzo chrupiące.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować