Kotlety jajeczne z cukinią

4.48 (180 ocen)

Jajeczne kotlety z dodatkiem cukinii , kopru i czosnku niedźwiedziego. Do podania na ciepło z młodymi warzywami lub na zimno do pieczywa.

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
    1 jajko surowe
    1 mała cukinia
    3 kromki chleba namoczone w mleku i odciśnięte
    1/2 pęczka posiekanego kopru
    1 łyżka czosnku niedzwiedziego
    1/2 łyzeczki ostrej papyki
    sól , pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (180 ocen)

Kotlety jajeczne z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety jajeczne z cukinią 1. Jajka obieramy ze skorupek , dziabiemy drobno widelcem.
    Cukinię myjemy , obieramy ze skórki , ścieramy na tace o dużych oczkach ,dodajemy do jajek , wbijamy surowe jajko.
    Wsypujemy przyprawy ,bułkę tartą, koper oraz dodajemy kromki chleba.
    Masę wyrabiamy dłońmi.
    .
  • Kotlety jajeczne z cukinią 2. Formujemy zgrabne kotleciki.
    Na patelni rozgrzewamy olej , smażymy kotlety na wolnym ogniu na rumiano z obu stron.
  • 3. Usmażone wykładamy na ręcznik papierowy by ociekły z nadmiaru tłuszczu
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować