Kotlety drobiowe z gotowanego mięsa

4.5 (146 ocen)

Drugie wcielenie mięsa rosołowego, które po obraniu często ląduje u mnie w zamrażarce. Z dodatkiem surowej piersi kurczaka i pieczarkami nie są suche i rozpływają się w ustach.

Składniki:

  • 700g drobiowego mięsa gotowanego (u mnie "porosołowego")
    1 większa pierś z kurczaka
    300g pieczarek
    1 łyżka masła
    1 czerwona cebula
    1 kajzerka
    100g sera żółtego w kawałku
    2 jajka
    2 łyżki bułki tartej do farszu + do panierowania
    sól, pieprz
    olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety drobiowe z gotowanego mięsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyć i pokroić. Usmażyć na rozgrzanym maśle z odrobiną soli, a następnie zmielić wraz z mięsem drobiowym "rosołowym", cebulą i surową piersią z kurczaka. Kajzerkę moczymy w wodzie, odciskamy i dodajemy rozdrobnioną do farszu. Wbijamy jajka, dodajemy starty żółty ser,bułkę tartą i doprawiamy solą oraz pieprzem wedle uznania. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym. Podajemy z ziemniakami i sosem- u mnie najczęściej koperkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować