Kotlety drobiowe w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę posiekaj w paski,cebulę we wiórki,pieczarki w plastry i na rozgrzanym oleju na patelni podsmaż wszystko około 3 minuty.
Następnie posyp farsz solą po to,aby warzywa puściły wodę,przykryj pokrywką i duś około 10 minut.Po tym czasie dopraw do smaku,przestudź.
W czasie gdy farsz się studzi,rozbij kotlety,oprósz solą i pieprzem,na rozbity płat mięsa kładź przestudzony farsz i zwiń w rulon.
Ciasto francuskie podziel na cztery części i na każdym kawałku ciasta ułóż zwinięty schab i ponownie zwiń w rulon.Posyp startym serem żółtym.
Tak przygotowane porcje przełóż na blaszkę i włóż do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec 30 minut.
Komentarze