Kotlety drobiowe w cieście francuskim

5 (174 ocen)

  • 60 min

Niezwykle smaczne i sycące danie na obiad lub przystawkę.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 kotlety drobiowe(kurczak,indyk)
    1 opakowanie ciasta francuskiego
    1/4 główki młodej kapusty
    6 pieczarek
    1 cebula
    100 g żółtego sera
    sól
    pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Przekąski

Kotlety drobiowe w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę posiekaj w paski,cebulę we wiórki,pieczarki w plastry i na rozgrzanym oleju na patelni podsmaż wszystko około 3 minuty.
    Następnie posyp farsz solą po to,aby warzywa puściły wodę,przykryj pokrywką i duś około 10 minut.Po tym czasie dopraw do smaku,przestudź.
    W czasie gdy farsz się studzi,rozbij kotlety,oprósz solą i pieprzem,na rozbity płat mięsa kładź przestudzony farsz i zwiń w rulon.
    Ciasto francuskie podziel na cztery części i na każdym kawałku ciasta ułóż zwinięty schab i ponownie zwiń w rulon.Posyp startym serem żółtym.
    Tak przygotowane porcje przełóż na blaszkę i włóż do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować