Kotlety drobiowe nadziewane

0 (0 ocen)

  • 60 min

Smaczne, soczyste i delikatne kotlety drobiowe - polecam

  • 60 min

Składniki:

  • 1/2 kg mielonego mięsa drobiowego - zmieliłam filety z kurczaka, jajko, bułka tarta, cebula, czosnek, sól, pieprz, papryka czerwona, ser żółty

Kotlety drobiowe nadziewane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do zmielonego mięsa dodałam jajko, przesmażoną drobno pokrojoną małą cebulę, przeciśnięty przez praskę mały ząbek czosnku, sól i pieprz - wymieszałam. Masa była za rzadka więc dosypałam 2 - 3 łyżki bułki tartej - ponownie wymieszałam i zostawiłam mięso na ok 20 minut by się smaki przegryzły. Następnie do każdej porcji mięsa dodałam kawałek sera żółtego bądź kawałek surowej papryki. Uformowałam kotlety. Obtoczyłam w bułce tartej. Smażyłam na oleju na malutkim ogniu dość długo

Komentarze

Podobne przepisy