Kotlety drobiowe

0 (0 ocen)

  • 35 min

Dla nas idealne połączenie smaków. Proste do zrobienia, no może troszkę trzeba uważać przy obracaniu, ale efekt końcowy powala smakiem.

  • 35 min

Składniki:

  • 300 g filetów drobiowych
    1 duża cebula
    1 papryka czerwona
    1 mała puszka kukurydzy
    1 łyżka majonezu
    1 łyżeczka musztardy sarepskiej
    1 jajko
    mąka ziemniaczana (do zagęszczenia)
    1 łyżka ziół prowansalskich
    olej rzepakowy do smażenia
    sól, pieprz

Kotlety drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i paprykę kroimy w mniejszą kostkę.

    Filety myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w kostkę, troszkę większą od cebuli i papryki.

    Do miski wrzucamy mięso, cebulę i paprykę. Dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę, jajko, musztardę, majonez, przyprawy, składniki mieszamy.

    Następnie dodajemy mąkę. Masa ma być gęsta.

    Na rozgrzany olej wrzucamy (łyżką) przygotowaną masę (mają wyjść takie a’la placki). Smażymy na złoto z jednej i z drugiej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy