Kotlety cielęce w panierce

4.47 (203 ocen)

  • 45 min

Smażone na maśle, już samo to mówi nam, że pycha. Niby miało być zdrowo, ale wyszło przesmacznie, więc też się liczy ;) :P

  • 45 min

Składniki:

  • 600 g cielęciny (u nas łopatka)
    100 g masła
    1 jajko
    100 g mąki
    100 g bułki tartej
    imbir mielony
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.47 (203 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety cielęce w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, lekko rozbijamy pięścią.

    Kotlety oprószamy solą i imbirem.

    Panierujemy w mące, następnie w rozkłóconym jajku z dodatkiem soli i pieprzu, a na koniec w bułce tartej.

    Smażymy na maśle na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cielęcina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować