Kotlety a'la gołąbki

4.5 (196 ocen)

  • 30 min

Wspaniały zamiennik tradycyjnych czasochłonnych gołąbków.

  • 30 min

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego
    100g ryżu
    cebula
    sól
    pieprz
    olej
    mała kapusta biała
    bułka tarta
    1 jajko
    koncentrat pomidorowy
    2 łyżeczki maki
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety a'la gołąbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować,ostudzić,dodać do mięsa mielonego.
    Wbić jajko,dodać posiekaną cebule,sól i pieprz do smaku.
    Kapustę poszatkować i podgotować,ostudzić i dodać do mięsa.
    Wszystkie składniki wymieszać.W razie gdy masa będzie za kleista dodać bułkę tartą.
    Z masy uformować kotlety,obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym oleju.
    W garnku zagotować wodę i dodać koncentrat pomidorowy,doprawić solą i pieprzem.Sos zagęścić mąką,zagotować,a następnie włożyć kotlety i gotować całość ok.15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować