Kotlety mielone z selerem i marchewką

4.5 (190 ocen)

  • 35 min

Prosto i smacznie

  • 35 min

Składniki:


  • 250 g mięsa mielonego wieprzowego (z szynki)
    3 ząbki czosnku
    por (biała część)
    marchew
    mały seler
    jajko
    2 łyżki mleka
    sól ,pieprz
    łyżeczka sosu sojowego
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety mielone z selerem i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem ,posiekanym porem ,jajkiem ,sosem sojowym ,mlekiem ,startymi na dużych oczkach selerem i marchewką ,masę zagęszczamy bułką tartą bułką tartą (masa ma być gęsta). Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem i papryką. Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na złoto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować