Kotlety mielone z musztardą i szczypiorkiem

5 (175 ocen)

  • 40 min

Pyszne i soczyste kotlety mielone wzbogacone aromatem świeżego szczypiorku. Najsmaczniejsze są gorące, prosto z patelni, ale świetnie także smakują na zimno na kanapce.

  • 40 min

Składniki:

  • -0,5 kg mięsa mielonego z łopatki
    -1 duży pęczek świeżego szczypiorku
    -1 czubata łyżka musztardy
    -1 łyżka bułki tartej+do obtoczenia
    -1 jajko
    -1 płaska łyżeczka przyprawy uniwersalnej
    -duża szczypta pieprzu
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (175 ocen)

Kotlety mielone z musztardą i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wrzucamy do miski. Dodajemy drobno posiekany szczypiorek, musztardę, 1 łyżkę tartej bułki, przyprawę uniwersalną, pieprz oraz wbijamy jajko. Całość zagniatamy na jednolitą masę.
  • 2. Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy po ok 7-8 minut z każdej strony na rumiano. Po usmażeniu odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować