kotlety mielone z mozzarellą i papryką

4.49 (172 ocen)

  • 30 min

Miła odmiana od tradycyjnych. Delikatny śmietankowy środek oraz towarzystwo papryki sprawiają, że smakują niepowtarzalnie.

  • 30 min

Składniki:

  • około 0,5 kg łopatki wieprzowej
    1 namoczona w mleku, a potem odciśnięta kajzerka
    1 jajo
    pęczek szczypiorku lub 1 mała cebula
    3 ząbki czosnku
    około 80 gramów mozzarelli ( użyłam takiej w postaci małych kuleczek)
    sól, pieprz, ostra papryka

    bułka tarta do obtaczania kotletów
Wystaw ocenę:

4.49 (172 ocen)

Kotlety mielone z mozzarellą i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • xxx 1. Łopatkę mielimy na średnich oczkach razem z kajzerką, dodajemy jajo, przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy wszystko dokładnie na jednolitą masę.
    Paprykę kroimy drobniutko, szczypior siekamy, warzywa dodajemy do masy mięsnej i mieszamy do połączenia składników.
  • xxx 2. Mozzarellę dokładnie odsączamy z zalewy. Z masy mięsnej odrywamy niewielkie kawałki, lekko je rozpłaszczamy, układamy ser, zalepiamy, tworząc kotleta.
  • 3. Czynność wykonujemy do wykończenia mięsa. Każdy kotlet następnie panierujemy w bułce tartej i smażymy na oleju na złoto z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Mozzarella Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować