kotlety mielone z mini kolbami kukurydzy i pieczarkami

0 (0 ocen)

Pyszny kotlet mielony podany z mini kolbą kukurydzy i pieczarkami na wierzchu.

Składniki:

  • składniki podstawowe z zestawu A
    1 kg mięsa z łopatki wołowej
    150 g marynowanych mini kolb kukurydzy
    200 g małych pieczarek

    składniki robocze:
    2 jajka
    garść świeżych ziół: koperek, lubczyk, liście selera
    sól
    pieprz
    łyżka musztardy
    sos sojowy
    czerstwa bułka namoczona w mleku
    bułka tarta do obtoczenia
    masło klarowane do smażenia

    dekoracja:
    sałata
    koperek
    cebula czerwona
    bazylia
    duszona marchewka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety mielone z mini kolbami kukurydzy i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso, zioła i bułkę mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Do zmielonego mięsa dodajemy jajka, przyprawy, musztardę i sos sojowy. Wszystko dokładnie wyrabiamy.
  • formowanie kotleta 2. Na maśle podsmażmy pieczarki pokrojone w grube plasterki. Solimy i pieprzymy do smaku. Z mięsa kształtujemy okrągłe kotlety. Obtaczamy je w bułce. Mini kolby przecinamy wzdłuż na pół i układamy na kotlecie. Następnie układamy pieczarki. Lekko dociskamy by trzymały się kotleta. Kotlety smażymy z obu stron na sklarowanym maśle na rumiany kolor.
  • 3. Gotowe kotlety podałam z duszoną marchewką pokrojoną w cienkie słupki oraz sałatą.

Porady

Takie kotlety można podać z ulubionymi dodatkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować