Kotlety mielone z marchewką i jabłkiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Świetne w smaku kotlety, lekko podkręcone przez nas kwaśnym jabłkiem. Miód malina

  • 60 min

Składniki:

  • 400 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
    1 marchew
    1 łyżeczka pasty imbirowej
    1 kwaśne jabłko
    50 ml bulionu warzywnego
    1 jajko
    bułka tarta
    olej rzepakowy do smażenia
    sól, pieprz

Kotlety mielone z marchewką i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew ścieramy na drobnych oczkach, tak by powstały wiórki. Jabłko ścieramy na dużych oczkach.
    Do mięsa dodajemy marchew, jabłko, pastę imbirową, jajko i bułkę tartą (do zagęszczenia masy). Całość dokładnie wyrabiamy z niewielką ilością bulionu warzywnego, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy