Kotlety mielone z grzybami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Coś prostego i smacznego na obiad w tygodniu.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 50 dag mięsa mielonego - wieprzowego
    1 cebula
    czerstwa bułka
    1 szklanka ciepłego mleka
    2 łyżki bułki tartej
    pieprz
    sól
    olej do smażenia
    100 g podgrzybków z marynaty

Kotlety mielone z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone wymieszać z zeszkloną cebulą posiekaną na drobno,
    dodać namoczoną i odciśniętą w ciepłym mleku bułkę.
    Wsypać bułkę tartą,wymieszać, przyprawić odrobiną pieprzu i soli do smaku.
  • 2. Grzyby z marynaty odcedzić, pokroić w ćwiartki.
  • 3. Z masy formować placki na które układać pokrojone grzyby, formować kotlety.
  • 4. Smażyć na oleju około 15 minut z obu stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy