Kotlety mielone z grzybami leśnymi, papryką i musztardą miodową

4.5 (153 ocen)

  • 40 min

Bardzo lubię kotlety mielone, dlatego staram się je urozmaicać o różne dodatki i przygotowywać na różne sposoby. Ta wersja bardzo posmakowała moim domownikom. Dzięki musztardzie miodowej kotlety są soczyste i lekko słodkawe.

  • 40 min

Składniki:

  • -70 dag mięsa mielonego z szynki
    -1/2 czerwonej papryki
    -1/2 szklanki namoczonych grzybów suszonych
    -1 duża cebula
    -1 jajko
    -2 łyżki musztardy miodowej
    -6 łyżek bułki tartej (3 łyżki dodamy do mięsa, a 3 posłużą za panierkę)
    -1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
    -pieprz
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Kotlety mielone z grzybami leśnymi, papryką i musztardą miodową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Mięso wrzucamy do miski. Dodajemy 3 łyżki bułki tartej, przyprawę uniwersalną, szczyptę pieprzu, musztardę, pokrojoną w kostkę paprykę i cebulę, drobno posiekane grzyby i jajko. Zagniatamy na jednolitą masę.
  • 2 2. Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej.
  • 3 3. Smażymy na rozgrzanym oleju na średnim ogniu po 8-9 minut z każdej strony. Po usmażeniu odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować