Kotlety mielone z granulatem sojowym

4.5 (184 ocen)

  • 30 min

Kotlety mielone można robić na wiele sposobów. Mój "odpatrzyłam" od Teściowej. Zamiast namoczonej bułki do mięsa dodaję ugotowany sojowy granulat.

  • 30 min

Składniki:

  • 25 dkg mięsa mielonego z szynki wieprzowej lub wieprzowo- wołowe
    1 jajko
    pół szklanki ugotowanego granulatu sojowego
    1 cebula
    pół szklanki mąki pszennej
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz

    bułka tarta do obtaczania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Kotlety mielone z granulatem sojowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Granulat sojowy 1. Odmierzamy pół szklanki granulatu sojowego, wrzucamy na gotującą, osoloną delikatnie wodę i odcedzamy po ok. 3 min. Przelewamy zimną wodą.
  • Mieszamy wszystko razem 2. Do mielonego mięsa dodajemy granulat, posiekaną cebulę i czosnek, jajko oraz mąkę. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
  • Smażymy kotlety 3. Z przygotowanej masy robimy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na tłuszczu na złoty kolor
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować