Kotlety mielone z fasoli

4.49 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To smaczna potrawa dla wegetarian. Polecam ją również osobom, które czasem chcą zjeśćpożywny, ale bezmięsny posiłek.

Składniki:

  • 3/4 szkl. białej lub czerwonej fasoli
    cebula
    3 łyżki oleju
    2 ząbki czosnku
    3/4 szkl. płatków owsianych
    majeranek
    bazylia
    sól
    otręby pszenne do obtoczenia
Wystaw ocenę:

4.49 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety mielone z fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety mielone z fasoli 1. Fasolę moczymy przez noc. Gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy. Mielimy. Płatki moczymy 10 minut w ciepłej wodzie. Odciskamy. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Cebulę dusimy na łyżce oleju.
  • 2. Płatki mieszamy z fasolą, cebulą i czosnkiem. Doprawiamy. Formujemy kotlety
    i obtaczamy w otrębach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować