kotlety mielone nadziane kapustą z pieczarkami

4.5 (180 ocen)

  • 30 min

smaczne i na zimno do chleba i na ciepło na obiad......POLECAM......SMACZNEGO!!!

  • 30 min

Składniki:

  • 70 dag łopatka bez kości,
    2 sztuki jajka,
    1 w opisie/łyżka przyprawa warzywna,
    1 łyżeczka sól,
    1 łyżeczka pieprz czarny mielony,
    1 sztuka bułka namoczona,
    3/4 szklanki bułka tarta,
    1/4 szklanki woda gazowana,
    - w opisie kapusta z pieczarkami,
    1/2 kostki smalec
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Kotlety mielone nadziane kapustą z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap przygotowania 1. mięso mielone wymieszać dobrze z suszonymi przyprawami (po 1 łyżce każdej), dodatkami i woda gazowaną------

    odstawić na 30 minut aby mieszanka warzywna suszona zmiękła w mięsku i nabrała smaku------

    warzywa suszone przyprawa: - suszone pomidory, cebula, czosnek, czerwona papryka, marchewka, rozmaryn, tymianek
  • etap przygotowania 2. FARSZ: 30 dag kapusty kiszonej ugotować do miękkości = 30 dag pieczarek razem z cebulą na patelni usmażyć na łyżce oleju = do pieczarek dać kapustę odciśniętą z wody i podsmażać z 10 minut do odparowania płynu = w blenderze wszystko zmiksować i farsz gotowy
  • etap przygotowania 3. z dwóch łyżek mięsa zrobić placek - nałożyć farsz i drugim mniejszym plackiem nakryć------

    formować owalne duże mielone kotlety, obsypać je mąką
  • etap smażenia 4. i smażyć na złocisto z obu stron-------

    potem wszystkie kotlety nakryć pokrywką i dusić ze 3-5 minut na mniejszym ogniu
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Pieczarki Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować