Kotlety mielone faszerowane kapustą

4.5 (176 ocen)

  • 45 min

Kotlety mielone z kapuścianym farszem.

  • 45 min

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego
    1 jajko
    1 mała bułka
    sól
    pieprz

    farsz:
    100 g białej kapusty
    1/2 płaskiej łyżeczki soli lub przyprawy warzywnej
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Kotlety mielone faszerowane kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno posiekać. Wrzucić ją do wrzącej wody, gotować ok. 15 minut. Odcedzić na sicie, zostawić do ostygnięcia. Wsypać sól lub przyprawę warzywną, wymieszać. Podzielić na 8 części.
  • kotlety mielone faszerowane kapustą 2. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Dodać mięso mielone, sól i pieprz, wyrobić na jednolitą masę. Mięso podzielić na 8 części. Każdą z nich formować na płaski placuszek (najlepiej na dłoni), kłaść farsz z kapusty, zawinąć i zlepić w podłużny kotlet. Obsmażyć na gorącym tłuszczu. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, zapiekać ok. 20 minut w 200°C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować