Kotlety mielone

0 (0 ocen)

pyszne i szybkie

Składniki:

  • 300 g mięsa mielonego (szynka lub łopatka)
    1 bułka (może być z poprzedniego dnia)
    1 jajo
    ćwiartka cebuli
    sól, pieprz, papryka w proszku, bułka tarta
    olej

Kotlety mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę namoczyć w mleku. Mięso przepuścić przez maszynkę wraz z cebulą i odciśniętą bułką. Mięso wymieszać z jajkiem i przyprawami. Ma być dobrze posolone i popieprzone. Można dodać łyżeczkę papryki w proszku oraz szczyptę ziół prowansalskich. Mięso uformować na kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na oleju.

    Można podawać z młodą kapustą zasmażaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.22 (9 ocen)

kotlety mielone